Over

Richard Joris en Ray ter Riet, bekend van o.a. de Apeldoornse band Carve, besluiten in 2015 hun muzikale samenwerking uit te breiden. Zo is duo YourS ontstaan. Met YourS kiezen ze voor een hoofdzakelijk akoestisch repertoire. Inmiddels is de band uitgebreid met Armand Spee (bas) en Rutger Kokke (cajón). Door de toevoeging van bas en cajón krijgen de nummers een voller geluid, body, diepgang, een lekkere groove en dynamiek. Desondanks blijft de aangename akoestische sfeer in alle nummers bestaan.

YourS brengt eigen nummers. De zelf geschreven songs zijn een mix van soul, funk, blues en rock en kenmerken zich door de prachtig gezongen ballads. Tijdens live optredens worden er ook regelmatig covers gespeeld. Deze worden op geheel eigen wijze gebracht en weten het publiek te verrassen en te boeien. Kortom een gevarieerd sing- en songwriters repertoire.

De toewijding en enthousiasme van de heren resulteerde al snel in internationale samenwerkingen onder andere met Paulo Mendonca (Zweden), Sarah Smit (Canada) en Graham Robins (Engeland). Deze invloeden zijn nog steeds te horen in het samenspel; de muziek ligt lekker in het gehoor en voelt herkenbaar.

YourS bestaat uit:

Richard Joris (zang en gitaar)
Ray ter Riet (gitaar)
Armand Spee (basgitaar)
Rutger Kokke (cajon/percussie)