10982784_302247626632796_2279508777280288828_n-3

Richard Joris en Ray ter Riet, bekend van o.a. de Apeldoornse band Carve, besluiten in 2015 hun muzikale samenwerking uit te breiden. Zo is het duo YourS ontstaan. Met YourS kiezen ze voor een akoestisch repertoire.

YourS brengt eigen nummers en covers. De zelf geschreven songs zijn een mix van soul, funk, blues en rock en kenmerken zich door de prachtig gezongen ballads. De covers worden op geheel eigen wijze gebracht en weten het publiek te verrassen en te boeien. Kortom een gevarieerd sing- en songwriters repertoire.

De toewijding en enthousiasme van beide heren resulteerde al snel in internationale samenwerkingen onder andere met Paulo Mendonca (Zweden), Sarah Smit (Canada) en Graham Robins (Engeland). Deze invloeden zijn nog steeds te horen in het samenspel van Richard en Ray; de muziek ligt lekker in het gehoor en voelt herkenbaar.

YourS is uitermate geschikt voor kleine podia. Maar ook op de grotere podia komen ze tot hun recht omdat dan basgitarist Armand Spee en drummer/percussionist Rutger Kokke toegevoegd kunnen worden aan het duo. Door het gebruik van bas en cajon krijgen de nummers body, diepgang en dynamiek. Desondanks blijft de aangename akoestische sfeer bestaan.

YourS bestaat uit:

Richard Joris (zang en gitaar)
Ray ter Riet (gitaar)

Optioneel:

Armand Spee (basgitaar)
Rutger Kokke (cajon/percussie)